Hvordan fungerer Google Ads?

Jeg skal i denne ukens blogginnlegg, ta for meg hvordan en kan opprette en kampanje i Google Ads. Før du gjør det, er det essensielt at du har opprettet en Google Analytics konto som er koblet til det nettstedet du har planer om å bruke.

Hva er Google Ads?
Google har et annonseringssystem som kalles for Google Ads. Ved bruk av søkeord kan den som søker finne deg opp ved hjelpen av noen søkeord. Som annonsør kan du sørge for at andre personer lettere finner siden din. Dette passer bra til hvis du skal bli sett av andre, i hvert fall meg som driver med blogginnlegg. Dette sørger for at mennesker finner innleggene mine lettere om jeg velger å annonsere denne nettsiden. Dette annonseverktøyet har mange komplekse muligheter. Ved hjelpen av å bruke Google Ads har en mulighet til å sette opp flere forskjellige annonse muligheter. Annonserer det mulig til å sette opp kan være f.eks. Youtube, G-mail, Shopping, søkeannonser osv.

Opprettelse av en kampanje i Google Ads
Ved å opprette en kampanje, må kan gå gjennom en del trinn. Jeg skal nå forklare om de ulike trinnene du må gå gjennom, og er nå du får vite hvorfor jeg nevnte tidligere på hvorfor Google Analytics var så viktig.

1. Opprettelse av konto:
Det første som skal gjøre er at du må opprette en Google Ads konto for å starte denne prosessen.

2. Målet med annonseringen:
Etter kontoen er opprettet og du går videre. Kommer det opp et spørsmål med tre alternativer. Hva hovedmålet med annonseringen er. Du skal gå etter det som passer for deg og din bedrift. Jeg kommer til å gå for det midterste alternativet ettersom det passer mitt behov best.

3. Bedriftsnavn/Navnet til nettsiden det gjelder:
På dette feltet skal du skrive navnet på den bedriften/nettsiden du vil lage annonsen for. Jeg har valget om å velge mellom nettbutikken jeg lagde med gruppen min forrige semester som heter Groupopti, eller så kan jeg velge denne nettsiden her.

4. Linken til Nettsiden det gjelder:
I dette steget skal du legge til lenken for nettstedet du ønsker å lage kampanjen for.

5. Annonsetekst
I dette trinnet får du beskjed om å skrive inn annonseteksten. Det er begrenset med hvor mye du kan skive, derfor må du lage den kort og enkelt. Teksten du velger å skrive bør være noe leseren kan føle er interessant eller gjør personen oppmerksom på.

6. Nøkkelord
Dette trinnet består av at du skal legge til nøkkelord som passer best med annonsen.

7. Hvor skal det annonseres?
Dette steget lar deg velge hvor annonsen din skal annonseres. Her kan du velge om du vil kun ta Norge, eller andre land. Jeg velger å holde meg til å annonsere i Norge, men om du vil kan du utvide det til andre land om du vil at annonsen din skal treffe mer globalt.

8. Budsjett for annonseringen
Dette trinnet skal du velge budsjett. Her får du tre alternativer som kommer opp, men du kan tilpasse ditt eget også om du ikke liker alternativene du selv har fått.

9. Se over og godkjenn
Nå nærmer du deg slutten. Her får du en liten oppsummering på hva du har gjort, og du kan endre om du ikke er fornøyd. Når du har gått gjennom, kan du endelig godkjenne og gå videre til det siste steget.

10. Betalingsopplysning
Dette er det siste steget. Her skal du bare fylle ut betalingsinformasjonen din, og etter det er du ferdig. Da kan du endelig publisere din første annonse gjennom Google Ads.

Konklusjon
Google Ads er en spennende og bra måte å annonsere på. Mye av det jeg lærte om sertifiseringen i dette er veldig relevant som jeg kommer til å ta med meg til eksamen. Google Ads sertifiseringen er gratis og jeg anbefaler alle å ta det.

Litteraturliste:
Google Ads, Tilgjengelig fra:
https://ads.google.com/intl/no_no/getstarted/?subid=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~Cj0KCQjwwLKFBhDPARIsAPzPi-KbQZ3zvUUjEKwaKweLhWgM5sZWmzzuavmIfbnimUSfk8_RgpkVVCgaAvBPEALw_wcB~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218839&utm_source=aw&utm_medium=ha&utm_campaign=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~Cj0KCQjwwLKFBhDPARIsAPzPi-KbQZ3zvUUjEKwaKweLhWgM5sZWmzzuavmIfbnimUSfk8_RgpkVVCgaAvBPEALw_wcB~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218839&gclid=Cj0KCQjwwLKFBhDPARIsAPzPi-KbQZ3zvUUjEKwaKweLhWgM5sZWmzzuavmIfbnimUSfk8_RgpkVVCgaAvBPEALw_wcB&gclsrc=aw.ds (Hentet den 25. Mai 2021)

One Reply to “Hvordan fungerer Google Ads?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *