Hvordan bruke Google Analytics

Velkommen tilbake til studentbloggen. Nå som Karl Phillip sin del er over, strekker vi oss videre til den siste delen av bolken av Digital markedsføring. Modul nummer fire blir styrt av Marius Vetaas Thomassen. Dette semesteret har vært veldig krevende og lærerikt periode, og jeg ser frem til å lære mer. I dette innlegget kommer jeg til å gå gjennom hvordan en kan bruke Google Analytics. Dette har vi gjennomført tidligere, ved at vi måtte iverksette dette, og Google Tag manager i forbindelse med nettbutikken som gruppen min måtte opprette i henhold til forrige eksamen som var en del av Karl Phillip Lund sin bolk.

Hva er Google Analytics?
Tjenesten Google Analytics kommer fra Google, og det kan gi deg oversikt over besøkende en nettside har, da får du opp statistikken for antall besøkende. Verktøyet gir oss en oversikt på trafikken til nettsiden og blir brukt av veldig mange markedsførere. Disse markedsførerne bruker dette verktøyet til å innsamle data som kan brukes til å endre/forbedre nettsiden.

Hvordan brukes det?
For at en skal bruke Google Analytics, må man opprette en konto. Etter å ha opprettet denne kontoen, skal du velge område en skal selge/holde til. Du må i tillegg opprette en rapporteringsvisning. Når alt det er ferdig, får du en sporingskode. Denne sporingskoden skal man legge til på det området/nettsiden du holder til. Etter der er det bare å samle inn dataen du får.

Denne videoen viser kjapt hvordan en skal gå gjennom bruken av analytics steg for steg

Implementering av Google Analytics på Studentbloggen
Når vi først skulle opprette studentbloggene våres, ble vi bedt om å opprette Google Analytics her på WordPress. Dette var for å få innsikt på hvor mange som besøker nettsiden, og hvilken av innleggene som var mest lest. Å starte med dette tidlig var ganske bra fordi vi skulle uansett lære hvordan vi bruker det til senere på Karl Phillip lund sin del. På denne delen er vi blitt bedt om å gjennomføre en del kurs. En av de kursene er hvordan vi skal bruke Google Analytics, Etter å ha gått gjennom dette kurset, får du en bedre forståelse av det, og et sertifikat. Google Analytics sertifiseringene har 2 kurser, en for nybegynnere og en for de som er litt mer erfaren. Jeg gjennomførte begge som dere kan se på bildene under.  


Fordeler ved å bruke Google Analytics
Google Analytics gir en del fordeler. Det første er oversikten og kontrollen en får over trafikken/antall besøkende som nettsiden har fått. Dette hjelper ved at den som styrer nettsiden finner ut hva som er vært best eller hva som er vært dårligst i henhold til hva som er blitt implementert på nettsiden. Dette hjelper markedsførerne til å finne ut hva som skal til får å kunne få flere besøkende på nettsiden deres. Du kan bruke Google analytics med andre Google verktøystjenester. Jeg anbefaler sterkt at dere tar i bruk dette verktøyet hvis dere skal drive med en nettside. Å lære seg dett er en veldig lett prosess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *