Hvordan er det å være en student under en pandemi?

Livet som student under en pandemi er ikke lett. Når skoleåret startet var målet å finne seg venner, danne grupper og finne ut hvilke man skulle samarbeide med ut året. Klassen min dannet arrangementer hvor vi kunne bli bedre kjent med hverandre, noe som fungerte veldig bra. Vi ble godt kjent med hverandre og startet å møtes oftere utenfor skolen. Da pandemien slo inn for fullt, dannet vi kohortgrupper og jobbet sammen i grupper. Vi samarbeidet også på tvers med andre grupper, noe som resulterte i at vi hadde det gøy når vi skulle øve til eksamen på skolen.

Covid-19 inntok Norge, og store deler av landet ble stengt ned. Som følge av dette fikk jeg kun 7 måneder til å bli kjent med klassen min på. Jeg er nå på mitt fjerde semester, og har kun sett 5-8 av 60 studenter i klassen. Det er heller ingen sosiale sammenkomster lenger, og dette har ført til at alt av undervisning ble gjennomført digitalt på Zoom. Hverdagen ble endret og jeg måtte være hjemme, kunne ikke dra på skolen, kunne ikke trene og kunne heller ikke møte venner. Jeg begynte å jobbe oftere på Meny og vitnet til alle stressede mennesker som begynte hamstring av alt de kunne finne ettersom pandemien og lockdown ga en redsel om at hele landet skulle gå tomt for mat g diverse varer. I begynnelsen syntes jeg det var digg å slippe å dra på skolen, men etterhvert kom savnet etter å dra på skolen og savnet etter å lære.

Som student så har motivasjonen gått mye ned. Fremfor å delta på undervisninger har jeg heller prioritert å se på opptak av forelesningene, fordi jeg velger å heller bruke morgendagen på å jobbe. Under Zoom-undervisningene blir jeg fristet av alt som er rundt meg. Tv´en er mer fristende enn å høre på forelesningen. Alle forstyrrelser hjemme har gjort det vanskeligere å konsentrere seg. Jeg har ikke lært så mye av disse hjemmeundervisningene, motivasjonen er ganske langt nede og jeg føler at vi ikke lærer så bra som vi gjorde da vi hadde undervisning på skolen. Det å måtte sitte hver eneste dag hjemme og høre på noen snakke over skjermen er demotiverende. Mens jeg hører på dem snakke, velger jeg heller å ta opp telefonen og scrolle gjennom sosiale kanaler som Tiktok, Youtube eller være på Snapchat for å snakke med andre mens foreleseren snakker. Motivasjonen er ikke der lenger.  De gangene vi jobbet med arbeidskrav eller andre eksamensrelaterte oppgaver, jobbet jeg med kohort gruppen min og vi pleide å dra til skolebygget og øve på grupperom. Dette fungerte bra og vi følte vi lærte mer av det enn å høre på foreleserne.

Etterhvert som tiden gikk fikk vi dra på skolen igjen, men restriksjoner måtte bli holdt, vi ble delt inni flere puljer, munnbind ble obligatorisk og folk var redde for å bli smittet. Dette ført til at mange ikke turte å dra på skolen lenger, fordi de ikke ville risikere karantene.

Jeg er lei Covid-19. Jeg trenger ferie og en pause fra alt dette. Eneste jeg kan tenke nå på er at jeg gleder meg til at pandemien er over og at jeg kan endelig få reist igjen og få sosialisert meg med mennesker. Jeg merker at jeg savner å dra ut på byen og møte gamle bekjente og jeg savner å møte på alle de jeg går i klasse med selv om jeg aldri fikk bli kjent med alle sammen.

Å være en student under en pandemi er ikke lett. Motivasjonen og læringen er ikke på det høyeste. Dette har ikke kun påvirket meg, men alle i hele Norge. Det eneste vi får gjort er å følge restriksjonene, og håpe på at ting roer seg. Det eneste håpet nå er at det ikke er lenge igjen til vi får en vaksine. Jeg gleder meg til å få tilbake hverdagen igjen.

– Josef

4 Replies to “Hvordan er det å være en student under en pandemi?”

  1. Hei Josef

    Fint innlegg! Jeg synes du har besvart oppgaven på en bra måte og opplevelsene du skildrer er veldig relaterbare. Jeg som leser opplevde at jeg fikk bli kjent med deg gjennom innlegget- bra! Lengden på teksten er også passende og du har strukturert avsnittene slik at det er lett å lese – fortsett sånn!

    Til neste gang vil jeg utfordre deg til å inkludere noen bilder for å bryte opp teksten. Du kan også prøve å inkludere underoverskrifter for å strukturere avsnittene 🙂

    Godt jobbet! Jeg gleder meg til å lese mer 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *